27 квітня  2016 року в офісі Центру підтримки громадських і культурних ініціатив «Тамариск» відбувся тренінг «Основи стратегічного планування».

Під час тренінгу учасники отримали теоретичні знання щодо питань практичних аспектів діяльності ОГС та потенціалів їхнього розвитку. Увагу учасників було сфокусовано на такі потенціали розвитку, як демократичне врядування, лідерство і менеджмент, членство в організації, волонтерство, фінансова сталість.

Кожен потенціал було розглянуто з точки зору практичного планування розвитку присутніх організацій та ініціативних груп. Учасники працювали в малих групах, розробляючи ефективні структури та плани впровадження дійових принципів, політик, процедур як на прикладах великих членських організацій, так і на прикладах невеличких об’єднань, що налічують декілька осіб-членів.

Ще одним важливим аспектом стало обговорення спільних цінностей та принципів, які є етичною основою для справжнього об’єднання людей в організації. Учасники визначили власні цінності та принципи, що рухають їх до ефективної взаємодії, та навчилися застосовувати технології формулювання спільних цінностей та принципів в командах.

– результати заходу

В результаті тренінгу кожен учасник отримав інструменти оцінки інституційної спроможності ОГС та визначив найближчі потенціали розвитку своїх організацій/ініціативних груп. Наступним кроком буде проведення оцінки обговорення даних потенціалів в організаціях та складання плану дії щодо підвищення організаційної спроможності своєї організації.

Захід проводився в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» у Дніпропетровській області за фінансової підтримки  Європейського Союзу.

1 4 107

Leave a Reply

Your email address will not be published.