В рамках спільного проєкту експерти Центру «Тамариск» проводили в трьох об’єднаних територіальних громадах Дніпропетровщини: Васильківській, Царичанській, Покровській дослідження рівня впровадження інструментів локальної демократії: загальних зборів, громадських слухань, бюджету участі, місцевих ініціатив, петицій, тощо. Процедури участі жителів визначаються в локальних документах: статутах, положеннях, порядках.
По результатах дослідження підготовлено аналітичний звіт, який було презентовано керівництву громад, були створені робочі групи, які напрацювали зміни та доповнення до нормативно-правових актів. Після цього було розпочато діяльність з адвокації змін.

Експерти провели низку заходів від особистих зустрічей і презентацій до дистанційних обговорень у форматі відео-конференцій «Удосконалення інструментів локальної демократії у період дії обмежувальних заходів» для представників кожної ОТГ. В результаті проєкту прийняті наступні документи:
– В Царичанській ОТГ – розпорядження селищного голови «Про затвердження робочої групи з удосконалення інструментів локальної демократії та регуляторної діяльності»
– У Васильківській ОТГ – доопрацьована версія регламенту роботи Васильківської селищної ради до якого включено норми, що підвищують ефективність функціонування інструментів локальної демократії.
– У Покровській ОТГ – розпорядження Покровського селищного голови «Про затвердження робочої групи з удосконалення інструментів локальної демократії та регуляторної діяльності».
Робота в даному напрямку продовжується.

Leave a Reply

Your email address will not be published.