Мета проєкту: створення умов для системної бюджетної підтримки соціальних проєктів організацій громадянського суспільства м. Дніпропетровська через впровадження механізму соціального замовлення. Була реалізована наступна стратегія:

  • Збір та аналіз інформації щодо існуючих практик впровадження конкурсів соціальних проєктів в м. Харків та інших містах України.
  • Розробка, обговорення та лобіювання пропозицій щодо впровадження конкурсних механізмів розподілу бюджетних коштів на реалізацію соціальних проєктів організацій громадянського суспільства в м. Дніпропетровську.
  • Проведення інформаційної кампанії, спрямованої на популяризацію ефективних підходів до вирішення місцевих проблем та конкурсних механізмів розподілу коштів на реалізацію соціальних проєктів ОГС.

До проєкту долучилися експерти з партнерських організацій Дніпропетровщини, взяли участь представники 27 громадських об’єднань регіону. Одним з головних партнерів проєкту став Одеський суспільний інститут соціальних технологій.

Були досліджені кращі практики соціального замовлення в Україні, проведені круглі столи, семінари, прес-конференція, підготовлено пакет проєктів документів для прийняття соціального замовлення у м. Дніпропетровську, відбулося їх громадське обговорення і лобіювання. 29 липня 2011 року Дніпропетровська міська рада VI скликання прийняла рішення про запровадження в місті Дніпропетровську механізму соціального замовлення (рішення №60/14 від 29.07.11р.).

Leave a Reply

Your email address will not be published.