В рамках програми «Підвищення якості громадського моніторингу судів в Україні», що виконується МГО «Дім Свободи Україна» за підтримки Ради Європи, 25 та 26 листопада 2014 року в місті Києві будуть проведені робочі семінари з представниками українських організацій, що вже мають досвід або планують у найближчий час проводити моніторинг судів.

Учасникам семінарів буде представлена узагальнена методологія та фахові рекомендації, вироблені експертами в цій галузі у співпраці з соціологічною службою Центру ім. Разумкова. Під час робочих нарад учасники обмінюватимуться досвідом та зосереджуватимуться на основних питаннях, що потребують особливої уваги.

В рамках тренінгу учасники також розроблятимуть та презентуватимуть свої власні плани щодо різних видів заходів із моніторингу судів.

Окрім того, моніторинговим групам за запитом надаватимуться безпосередні консультації експертів-тренерів щодо удосконалення методології, засобів та інструментів проведення моніторингу.

Ми очікуємо, що в результаті проекту:

Українські організації громадянського суспільства (ОГС) отримають досвід та практичний інструментарій для удосконалення своєї діяльності в сфері громадського моніторингу судоустрою, що забезпечить більш високий рівень такої практики моніторингу та сприятиме отриманню ОГС достовірних результатів;
Рада Європи отримає опис засобів та інструментів, що наразі доступні в Україні для планування та здійснення громадського моніторингу українського судоустрою. Окрім цього, оцінку потреб ОГС щодо планування та здійснення громадського моніторингу судів буде покладено в основу опрацювання довготривалих проектів підтримки Ради Європи в цій сфері.
Зрештою, запропонований проект створить умови для об’єднання ОГС, залучених до процесу громадського моніторингу судів. Використання спільних методологічних критеріїв та інструментарію дозволить ОГС не лише представляти свої власні результати на місцевому рівні, але й здійснювати порівняльний аналіз та надавати неупереджене дослідження розвитку судоустрою України в цілому.
Учасникам семінарів з регіонів будуть відшкодовані витрати за проїзд, а також забезпечене харчування і одна ніч проживання у готелі.

ЯК ВЗЯТИ УЧАСТЬ?

Заповніть онлайн-анкету за посиланням анкета

КІНЦЕВА ДАТА ЗАПОВНЕННЯ – 23 листопада 2014 р.

Якщо у вас виникнуть додаткові запитання, пишіть на нашу почту: DimSvobodyUkraina@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.