Що таке соціальна згуртованість? Як вона впливає на рівень життя всіх членів громади? Які існують інструменти для зміцнення громади? Що може допомогти у пошуку співпраці та діалогу?

3-6 листопада в Полтаві і 5-8 листопада в Запоріжжі пройдуть семінари-практикуми «Пліч-о-пліч: зміцнення соціальної згуртованості у місцевих громадах». Семінар організовано Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні в рамках проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» за фінансової підтримки уряду Японії.

Мета семінару – створити майданчик для діалогу між формальними і неформальними лідерами місцевих громад та вимушеними переселенцями, а також допомогти їм опанувати необхідні навики для подальшої роботи у сфері розвитку діалогу, довіри та співпраці.

Під час семінару передбачена теоретична частина, у ході якої учасники зможуть ознайомитися з методиками і активностями, спрямованими на розвиток соціальної згуртованості, і практична, де учасники зможуть застосувати отримані знання та компетенції. Крім того, ґрунтуючись на отриманих знаннях і досвіді, учасникам семінару буде запропоновано самостійно оцінити ситуацію у своїй громаді та за допомогою експертів створити власний план зі зміцнення соціальної єдності. Проектом передбачена можливість подальшої експертної та фінансової підтримки для його здійснення.

У подальшому планується проведення таких семінарів в інших областях України: Одеській, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій, Луганській та Київській (конкретні дати підтверджуються, слідкуйте за анонсами).

Де і коли? 3-6 листопада у Полтаві; 5-8 листопада у Запоріжжі.

Хто може стати учасником? Формальні і неформальні лідери у приймаючих громадах і серед внутрішньо переміщених осіб, які проживають у Полтавській області (для семінару в Полтаві) або Запорізькій області (для семінару в Запоріжжі).

Як стати учасником? Для участі у семінарі необхідно заповнити заявку до 26 жовтня для семінару в Полтаві і до 28 жовтня – для семінару в Запоріжжі.

Відбір учасників відбуватиметься на конкурсній основі, про результати відбору ми повідомимо не пізніше 28 жовтня для семінару в Полтаві і не пізніше 30 жовтня для семінару в Запоріжжі.

Організатори оплачують проживання, харчування та транспортні витрати.

Будь ласка, зверніть увагу на те, що відвідування всіх 4 днів семінару обов’язкове.

Leave a Reply

Your email address will not be published.