Мета проєкту: підвищити спроможність не менш 20 ОГС Дніпропетровської області передбачувати ризики, які пов’язані з правозахисною діяльністю, та знаходити правильні рішення і дії виходу з кризових ситуацій шляхом навчання їх представників у «Школі безпеки громадського активіста».

Участь у проекті взяли громадські активісти, які працюють в різних напрямках: боротьба з корупцією, моніторинг та контроль діяльності влади, охорона навколишнього середовища, захист прав родин зниклих безвісті, внутрішніх переселенців, ветеранів російсько-української війни та інших незахищених категорій населення.

Програма Школи включала наступні блоки:

  • Юридичний захист
  • Кібербезпека
  • Взаємодія з органами влади
  • Безпека в кризових ситуаціях
  • Безпечні комунікації.


Тренінги, майстер-класи, консультації проводили досвідчені експерти і тренери Центру «Тамариск», Освітнього дому прав в Чернігові, ГО «МАРТ», Інституту громадської експертизи, консультант з міжнародної адвокації при Українській Гельсінській спілці з прав людини.
Заходи проводилися у комбінованому форматі: онлайн + оф лайн. Учасники Школи та члени їх організацій отримали 50 консультацій з питань прав людини, кібербезпеки, фізичної безпеки в кризових ситуаціях, безпечних комунікацій з силовими структурами та органами влади тощо.

Leave a Reply

Your email address will not be published.