Мета конкурсу – підтримати в Маріуполі і Нікополі проєкти, спрямовані на моніторинг діяльності місцевого самоврядування, реалізацію принципів прозорості та підзвітності в місцевому самоврядуванні, залучення молоді до пошуку інноваційних методів боротьби і запобігання корупції. (Втілення концепції «Місто доброчесних»).

В результаті проведення конкурсу малих грантів для ОГС міст Маріуполь та Нікополь були відібрані шість переможців по 3 організації в кожному місті.

Маріуполь:

– Громадська організація «Альянс за громадянські права» – проєкт «Бюджетні пляцки»

– Громадська організація «Сила підприємців» – проєкт «Регуляторна політика Маріуполя»

– Громадська організація «ЦГІ «Східна Брама» – «Corruption is»
Нікополь:

– Благодійна організація «Нікопольський Центр Громадських Ініціатив» – «Відповідальна молодь проти корупції»

– Громадська організація «Регіональна Асоціація магістрів державного управління» – «Прозора регуляторна діяльність – запорука економічного зростання м. Нікополь»

– Дніпропетровська обласна громадська організація «Енергія життя плюс» – «Запровадження інструментів прозорості і відкритості влади м. Нікополь»

Проводився регулярний моніторинг виконання проєктів субгрантерів: проведено 6 експертних візитів, 563 консультації з питань проєктної діяльності та звітності.

Всі проєкти субгрантерів успішно виконані. Загальна кількість проведених грантерами інформаційно-навчальних заходів – 78, (тренінги, воркшопи, ігрові вечори, діалогові зустрічі, робочі досліди групи, круглі столи, відкриті дискусії та інше), в яких взяли участь 970 учасників. Кількість осіб, проінформованих в ході публічних акцій в Маріуполі та Нікополі більше 2500.

Результати проєктів вражаючі:

– У Маріуполі вперше проведено громадську антикорупційну експертизу, завдяки якій вдалося зібрати аргументи для неприйняття регуляторного акту, який загрожував знищити малий бізнес у місті; залучено бізнес спільноту до аналізу проєктів регуляторних актів; створено 2 відео продукти, спрямовані на формування несприйняття корупції; залучено молодь до антикорупційної діяльності; уперше громадськими активістами підготовлено бюджет для громадян у спрощеній формі; залучено до антикорупційної діяльності батьків учнів та представників батьківських комітетів.

– У Нікополі удосконалено існуючу методологію оцінки прозорості діяльності комунальних підприємств та проведено оцінку їх відкритості та прозорості, підготовлено рекомендації для кожного підприємства; проведено оцінку відкритості та доступності бюджетної інформації та бюджетних рішень; розроблено комплект документів для успішної організації та проведення громадського обговорення проєктів регуляторних актів; забезпечена конструктивну співпрацю між владою та громадськими організаціями.

Під час проєкту був створений відеоролик про результати проєкту та відео інтерв’ю з учасниками проєкту, з яким можна ознайомитися тут

Для учасників проєкту був організований Workshop з дизайн-мислення, тренер – Олександр Акименко – підприємець, консультант з впровадження інновацій та дизайн-мислення.

Leave a Reply

Your email address will not be published.