Мета проєкту: підвищити потенціал не менше 20 організацій громадянського суспільства, переважно з малих міст та сільських районів Східної України, впливати на розвиток місцевих громад, представляти цільові групи і здійснювати демократичні зміни на місцевому рівні.

Було заплановано проведення двох тренінгів та конкурсу міні грантів для організацій – учасників проєкту, комунікативні заходи, розвиток інформаційного обміну між НДО.

У проєкті взяли участь активісти з Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської і Харківської областей.

Проведені два тренінги: «Ефективний соціальний проєкт: як організувати процес розробки проєкту в команді» та «Менеджмент проєкту» і конкурс міні-грантів для учасників проєкту.

На конкурс міні грантів було подано 49 заявок з 10 областей України, відібрані 10 проєктів. Здійснювалася постійна експертна підтримка грантерів. Всі проєкти успішно реалізовані.

На заключному семінарі організації – грантери обмінялися досвідом. Презентації проходили в інтерактивному форматі, проявилося все різноманіття проєктів і сфер їх реалізації. Для більшості організацій їх проєкти стали першою сходинкою, першим грантових успіхом.

Відповідаючи на запити ОГС, проведено 2 додаткових тренінги для громадських активістів з Дніпропетровської, Запорізької, Донецької, Кіровоградської, Київської, Луганської, Полтавської, Одеської та Харківської областей на теми: «Розробка соціальних проєктів» та «Основи організаційного розвитку громадських та благодійних організацій» (всього 52 учасника). Проведено 74 консультації, 8 експертних візитів до організацій-грантерів, 6 засідань Клубу позитивних змін з актуальних питань.

Leave a Reply

Your email address will not be published.