Представники Центру «Тамариск» приймали активну участь у всіх заходах спільного з партнерами проєкту з інституційного розвитку Мережі хабів громадянського суспільства України. Проводилися спільні робочі зустрічі, скайп-конференції, тренінги, навчальні візити з обміну досвідом. Були розроблені інституційні документи і стратегії Мережі хабів.

У місті Дніпро була організована і проведена третя робоча зустріч Мережі, в результаті якої було проведено аналіз реалізації проєкту, затверджена комунікаційна стратегія, погоджені список послуг та концепція річного звіту Мережі, обговорено змістовне наповнення сайту Мережі хабів України. Під час зустрічі було проведено Workshop «Джерела фінансування для громадських організацій. Комерційні послуги для публічних просторів. Робота над фандрайзинговою стратегією».

В рамках проєкту експерти Центру «Тамариск» підготували Довідник «Громадянське суспільство: у питаннях та відповідях». Творча група створила реп «Ми є Мережа».

Було проведено:

– 3 тренінги для ОГС: «Основи фасилітації», «Менеджмент соціального проєкту» «Сторітеллінг як інструмент розвитку громади».

– Тренінг «Пісочний ретрит: шлях зі стресу в розвиток» для воїнів, які повернулися із зони бойових дій, членів їх родин, волонтерів.

– Семінар «Обмін досвідом по роботі з переселенцями керівників ОГС Дніпропетровської області з громадськими активістами з 7 областей України».

Заключною подією проєкту стала прес-конференція у місті Дніпро «Для чого українцям потрібні громадські організації і що буває, коли вони об’єднуються у мережі?», під час якої відбулася презентація Мережі ХАБів України.

Leave a Reply

Your email address will not be published.