Мета проєкту: сприяти підвищенню обізнаності не менше 200 студентів ВНЗ міста Дніпро щодо громадського сектора і залучення до активної громадської діяльності шляхом проведення інформаційно-просвітницької, навчальної програми та масових заходів.

Була проведена інформаційно-просвітницька кампанія – флешмоби в форматі реп: «А що можеш зробити для завтра ти? Відкривай нові можливості», «Молодь не байдужа до подій, які нас оточують», «Чому ніколи не навчать в ВУЗі. Приходь». Розповсюджено понад 800 флаєрів «Студентський квиток в майбутнє». Сформовані 2 групи студентів (60 чоловік) для участі в навчальному курсі «Громадянська освіта» та 2 групи (40 осіб) для участі у тренінговій програмі.

В результаті навчального курсу студенти отримали теоретичні та практичні знання про громадянське суспільство і діяльність ОГС, структуру та повноваження органів влади, принципи формування державного і місцевих бюджетів, а також про можливості отримання фінансування для своєї ідеї – «бюджет участі». Учасники спілкувалися з лідерами провідних ОГО регіону.

На тренінгах «Діяльність громадських організацій і можливості розвитку», «Розробка соціальних проєктів», «Рівність прав, свобод і можливостей», «Антикорупційний практикум для студентів» учасники отримали знання та навички громадської діяльності, розробили цікаві проєкти, вчилися відстоювати свої права на практиці, в тому числі в ситуаціях, пов’язаних з корупцією.

Для активізації студентів були проведені форум – театр «Мої права – мія захист», квест «Я впливаю на життя і розвиток суспільства, в якому живу», студентський форум «Робимо своє майбутнє самостійно».

Leave a Reply

Your email address will not be published.