Було проведено прес-конференцію «Місто Дніпро приєдналося до коаліції захисту виборчих прав переселенців». Директор Центру «Тамариск» прийняла участь у двох прямих ефірах програм «Життя в стані війни. Політичні права переселенців» та «Проблеми переселенців» (ДТРК). https://www.prostir.ua/?news=dnipro-doluchylos-do-koalitsiji-zahystu-vyborchyh-prav-pereselentsiv

Увагу громадськості привернули вулична акція та флешмоб «Кожен має право на вибори», в якій взяли участь представники громадських організацій, волонтери, студенти, пересічні громадяни. Головна дія – реп, в якому персонажі (переселенець, переселенка, студент, підприємець, громадський діяч, боєць АТО, вчителька та багатодітна мати), зачитуючи реп, розповідали про ситуацію, що склалася у їхньому житті.

Проведено засідання Клубу позитивних змін «Чи захищені права переселенців?» за участю ОГС, переселенців, волонтерів, громадських активістів.

Важливою подією став круглий стіл «Чи захищені права переселенців?», в якому взяли участь представники 33-х ОГС, Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, депутати місцевих рад та органів місцевого самоуправління, ВПО (41 учасник). На Skype-зв’язку була Тетяна Дурнєва, виконавча директорка Громадського холдингу «ГРУПА ВПЛИВУ», співавторка законопроєкту №6240 «Про забезпечення доступу до виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та інших мобільних всередині країни громадян», яка детально відповіла на численні запитання учасників.

Leave a Reply

Your email address will not be published.