Проєкт був спрямований на підтримку громадських ініціатив новостворених ОГС, що працюють з ВПО, з метою забезпечення їхньої активної участі у демократичних змінах в Україні.

В рамках проєкту працювала Шоста Школа Позитивних Змін, в роботі якої взяли участь представники 24 організацій з Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Полтавської, Харківської областей.

Окрім 7 базових тренінгів з організаційного розвитку були проведені 2 додаткових: «Еволюція цінностей: 7 ключів для конструктивної взаємодії з різними людьми» та «Активізація місцевих громад через взаємодію з владою для вирішення соціальних проблем».

Проведено більше 140 консультацій з правових, фінансових організаційних, інформаційних питань, 12 експертних візитів до організацій громадянського суспільства, 6 засідань Клубу позитивних змін з актуальних питань діяльності ОГС, прес-конференція про хід та результати проєкту.

Яскравою подією проєкту став «Другий Форум Позитивних Змін» (60 учасників). На II Форум зібралися в основному випускники 4, 5 і 6 «Шкіл позитивних змін», але були і ті, хто пройшов навчання в першій Школі у 2010 році. Учасники заходу працювали в трьох секціях за темами: «Інструменти розвитку», «Взаємодія з владою», «Активізація громади». Майстер-класи вели відомі експерти, лідери громадських організацій, депутати. Відбувалися цікаві дискусії. Крім цього, активісти грали в різні ігри: рольову «Жити по-новому», командну настільну «Світ громад», Європейський квест. Також відбулися конкурс шашликів та етновечірка.

Загалом у проєкті взяли участь більше 600 осіб.

Leave a Reply

Your email address will not be published.