Головна мета проєкту: посилення спроможності місцевих громад, районних і міських органів влади, внутрішньо переміщених осіб у розбудові конструктивних відносин для сприяння згуртованості громадян та зменшення напруги через підтримку інтеграції ВПО у Дніпропетровській області.

Було проведено 6 тренінгів з організаційного розвитку для ОГС та ініціативних груп, що працюють з ВПО: «Ефективний соціальний проєкт: як організувати процес розробки проєкту в команді», «Організаційній розвиток громадських організацій», «Ефективні комунікації в громаді», «Менеджмент соціальних проєктів», «Стратегічне планування», «Основи фасилітації» (90 учасників із 41 організації).

Додатково, з метою підготовки психологів, для роботи в кризових ситуаціях проведені два 4-х денні тренінги: «Медіація як інструмент подолання конфліктів» і «Фасилітація діалогів».

Також в місцевих громадах проведені 2 семінари «Створення органів самоорганізації населення» (47 учасників) та 3 семінари «Добровільне об’єднання громад» (70 осіб).

Важливим напрямком проєкту стало проведення 6 діалогів «Партнерство як запорука розвитку громади» по три зустрічі в кожному для налагодження порозуміння і партнерства між ВПО, владою та громадою у містах Новомосковськ, Перещепине, Павлоград, Підгородне, Зеленодольськ та селищі Новоолександрівка.

Проведено 2 круглі столи: «Взаємодія органів місцевого самоврядування, громадських організацій та внутрішньо переміщених осіб» в партнерстві з Дніпропетровської районною радою та «Розбудова партнерства для зменшення напруги у Дніпропетровському регіоні» в партнерстві з Дніпропетровською обласною державною адміністрацією (всього 50 учасників). Проведені 4 вуличних акції, 2 прес-конференції, опубліковано 9 статей.

Leave a Reply

Your email address will not be published.