Діяльність за проєктом була спрямована на досягнення двох цілей:

– Покращити здатність ОГС краще представити цільові групи, впливати на політичні процеси та забезпечувати здійснення демократичних змін на місцевому рівні
– Сприяти кращому розумінню, владнання стосунків та кооперації між різними регіонами України.

В рамках досягнення першої цілі велась робота з місцевими ОГС з метою підвищення їхньої організаційної спроможності, а саме: представники 38 організацій отримали знання та навички на 16 тренінгах (311 учасників із Дніпропетровської та підконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей). Проводилася консультаційна підтримка ОГС з питань діяльності та організаційного розвитку. Проведені 2 конкурси міні грантів і надано 20 грантів, які були спрямовані на захист прав людини, громадський контроль діяльності місцевої влади, протидію корупції, громадянську освіту, допомогу внутрішнім переселенцям, порозуміння та налагодження співпраці між регіонами.

Для досягнення другої цілі проведено 4-денний тренінг «Сучасні підходи до розвитку місцевих громад», у якому взяли участь 24 представники із 21 ОГС 10 областей України.

16 представників організацій-грантерів приймали участь в навчанні партнерських організацій: у Львові, Чернігові, Херсоні, Кропивницькому, Святогірську, Краматорську. У Форумі (м. Львів) взяли активну участь представники ОГС Дніпропетровського регіону. Учасники проєкту налагоджували зв’язки та співпрацю з колегами із інших регіонів. Все це сприяло кращому взаєморозумінню між представниками ОГС різних регіонів.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.