В рамках проєкту працювала П’ята Школа Позитивних Змін, в якій взяли участь 41 учасник із 24 новостворених ОГС з 18 населених пунктів шести областей: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Київська, Кіровоградська, Харківська. Проведено Конкурс міні грантів для учасників проєкту.

Окрім 7 базових тренінгів з організаційного розвитку були проведені два додаткових тренінги. Учасники Школи підвищили свої компетенції на тренінгу «Основи тренерської майстерності». Ще 22 представники ОГС з 13 населених пунктів Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей отримали знання й навички на 2-х тренінгах «Ефективний соціальний проєкт: як організувати процес розробки проєкту в команді» та «Активізація громади: як створити умови для конструктивного діалогу між представниками різних сфер і секторів». Проводилися консультації з питань створення та діяльності ОГС, засідання Клубу позитивних змін, експертні візити.

В результаті навчання в Школі 13 ОГС змогли підготувати проєктні заявки на Конкурс міні-грантів, 9 з них профінансовані. Всі організації успішно реалізували свої проєкти, тим самим показали на практиці ефективне застосування отриманих в Школі знань і навичок. Учасники проєкту взаємодіяли: проводили спільні заходи, надавали один одному експертну та методичну підтримку. Була посилена матеріально-технічна база організацій-грантерів. За результатами Конкурсу міні грантів був проведений семінар з обміну досвідом: учасники знайомилися з гарними практиками, інструментами, успішними історіями.

Leave a Reply

Your email address will not be published.