В рамках проєкту Центр «Тамариск» отримав інституційну підтримку ПРООН. Команда системно працювала над потенціалами: демократичне, підзвітне та прозоре внутрішнє керівництво, членська база, управління, адміністрування малих грантів, фінансовий контроль та фінансова сталість, адвокасі. Був створений та прийнятий посібник з управління, який включає внутрішні політики та процедури. Розроблені фандрайзингова та комунікативна стратегії. У 2016 р. організація пройшла оцінку ПРООН за даними потенціалами, отримала позитивні оцінки та конкретні рекомендації, над якими продовжила роботу. Підвищилася роль Центра «Тамариск» в якості регіонального лідера, організація здійснює функцію регіонального хаба.

Організація реагувала на виклики в зв’язку з подіями, що відбувалися в країні: проводила власні заходи та приймала участь в організації заходів партнерів.

Проведені 2 інформаційні кампанії «Захисти Україну! Прийди на вибори!» та «Голосуй чесно!», Школа громадської дії (УНЦПД), 2 заходи «Презентація та обговорення Реанімаційного Пакету Реформ», круглий стіл «Громадянське суспільство після Майдану: виклики національного та регіонального рівнів», регіональне громадське обговорення «Міжнародна ініціатива Партнерство Відкритий Уряд. Який план дій потрібен Україні?» (ПРООН спільно з Transparency International Україна), круглий стіл «Результати громадського моніторингу центрів надання адміністративних послуг та роль громадськості у покращенні якості надання адміністративних послуг», зустріч жінок-підприємців з Заступником Державного секретаря США Венді Шерман, зустріч громадських активістів регіону з Послом USAID Кліффордом Бондом, організація зустрічей Політичного Радника Програми Верховенства права, доступу до правосуддя (ПРООН) Шеллі Інгліз з представниками державних структур і громадськості м. Дніпропетровська, круглий стіл «Допомога вимушеним переселенцям: проблеми, шляхи їх вирішення та координація дій» (за участю помічника Керівника Бюро з питань Європи та Євразії USAID Пейдж Александр, директора Місії USAID в Україні Джеда Бартона), тренінг «Захист прав журналістів в Криму» (за підтримки ПРООН в Україні та Міністерства закордонних прав Данії), тренінг «Надання першої психологічної допомоги людям, які перебувають/перебували у зоні збройного конфлікту, профілактика професійного та емоційного вигорання та робота з випадком» (за підтримки ПРООН в Україні та Міністерства закордонних прав Данії), майстер-клас зі створення мультиплікаційних роликів для вимушено переміщених дітей із м. Дебальцево, тренінг «Вирішення конфліктів та ведення переговорів» (Всеукраїнська мережа «Громадські ініціативи України»), Засідання Стратегічного клубу «ЄС, НАТО… що посилить безпеку України?» (Інститут світової політики), Школа організаційного розвитку «Діалог та комунікація для вирішення конфліктів» (ІСАР «Єднання»), навчальний семінар «Роль медіа у державно-приватному партнерстві» (Програма розвитку державно-приватного партнерства за підтримки USAID), круглий стіл «Національний діалог: долаючи минуле, переживаючи теперішнє, будуючи майбутнє» (МЦПД), Проведення Всесвітнього дня громадської дії (Всесвітній альянс за громадську участь CIVICUS, РЦ ГУРТ), прес-конференція на тему «Як на Дніпропетровщині сприятимуть інтеграції внутрішньо переміщених осіб у місцеві громади», тренінг «Співпраця волонтерів зі ЗМІ – про що варто і не варто інформувати. Як спілкуватися з пораненими, родинами загиблих, переселенцями, щоб не нашкодити?» (Інститут демократії Пилипа Орлика та Дніпропетровський прес-клуб реформ) та ін.

Більшість заходів за програмним напрямком проєкту проводилися за потребами ОГС, ініціативних груп, активістів, волонтерів: 6 тренінгів «Основи громадської експертизи», 2 тренінги «Ефективний соціальний проєкт», тренінг «Логіко-структурний підхід до розробки проєкту», тренінг «Еволюція цінностей: як залучати людей до розвитку місцевих громад», засідання Клубу позитивних змін «Третій сектор Дніпропетровщини: реалії і перспективи», «Обмін досвідом громадської діяльності з ініціативною молоддю» та інші. Велика кількість заходів була проведена в пілотній громаді м. Підгородне.

Leave a Reply

Your email address will not be published.