Діяльність даного проєкту розповсюджувалася на 5 областей: Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Рівненська та Харківська.

Організовано роботу Третьої Школи Позитивних Змін, програма якої включала тренінги, вебінари, відео уроки, консультування. Учасники – представники 20 ОГС з 18 населених пунктів, які отримали знання та навички на тренінгах:

– «Активізація громади: як створити умови для конструктивного діалогу між представниками різних сфер і секторів
– «Ефективний соціальний проєкт: як організувати процес розробки проєкту в команді»
– « Комунікація в громаді: налагодження взаємодії на основі спільних цінностей».

Також проведені підтримуючі сесії в форматі вебінарів по темах: «Розробка проєктів», «Сучасні підходи в роботі з місцевими громадами», «Навчання активістів в місцевих громадах», «Основи електронного урядування». Були розміщені на сайті 7 відео уроків по темі «Розробка проєктів» та серія відео уроків з використання інтернет – ресурсів. Проведена 190 консультацій, 7 експертних візитів в ОГС.

Взаємодії і створенню партнерських відносин між ОГС сприяли 10 засідань Клубу позитивних змін з актуальних проблем.
Підсумковим заходом проєкту стало проведення «Першого Форуму Позитивних Змін» (50 учасників), в якому взяли участь випускники 3-х Шкіл, експерти, представники органів місцевого самоврядування, журналісти. Відбувався обмін досвідом, кращими практиками, створювалися нові партнерства між випускниками різних шкіл.

Leave a Reply

Your email address will not be published.