Проєкт був направлений на підвищення професіоналізму і кваліфікації громадських активістів Дніпропетровської області та налагодження тісної співпраці між неприбутковими організаціями в регіоні.

Працювала Друга Школа позитивних змін для нових учасників мережі. У діяльність за проєктом включилися 22 особи з 12 населених пунктів області. Проведено 8 базових тренінгів: «Сучасні підходи до розвитку місцевих громад», «Розробка проєктів», «Комунікація в громаді», «Основи фасилітації», «Зв’язки з громадськістю», «Використання нових медіа в громадській діяльності», «Планування і проведення інформаційних кампаній», «Методика надання консультативних послуг».

Була проведена «Тренерська майстерня» для випускників першої школи та підготовлена група тренерів і консультантів, яка провела 18 тренінгів в своїх громадах. Також проведені 4 майстер – класи «Розробка соціальних проєктів» для представників органів місцевого самоврядування, 8 експертних візитів в ОГС, більше 400 консультацій, 4 засідання Мережі Центрів Позитивних Змін. Розпочав роботу «Клуб позитивних змін».

Учасники проєкту активно працювали в своїх громадах: отримували гранти, залучали ресурси на місцевому рівні, взаємодіяли з місцевою владою і бізнесом, обмінювалися досвідом з колегами. Проведена прес-конференція «Мережа Центрів Позитивних Змін в містах та сільських районах Дніпропетровської області – шлях до розвитку місцевих громад».

Leave a Reply

Your email address will not be published.