11 грудня 2017 року в Центральній бібліотеці КЗК «Жовтоводська ЦБС» відбулася настільна гра «Українська революція 1917-1921 років», яку нещодавно Український інститут національної пам’яті подарував книгозбірні. Учасниками інтелектуальної історичної розваги, присвяченої подіям сторічної давності, стали учні 10-11 класів НВК №6 «Перспектива» на чолі із експерт з розвитку місцевих громад Центру підтримки громадських і культурних ініціатив «Тамариск» Євгеном Глазиріним.
В наш час, коли відбуваються потужні зрушення в суспільному сприйнятті минулого, відновлюються інтерес до історії України, розвивається інтерес молоді до вивчення історії різноманітними способами. Саме тому бібліотекари запропонували юнакам та дівчатам засобами гри доторкнутися до одного з найбільш важливих, складних і драматичних періодів буття українського народу в ХХ ст. – Української революції 1917-1921 рр. Ця історична подія стала уроком того, що треба і чого не слід робити для державотворення. Чи засвоїли ми його? Чи достатньо знаємо про ті буремні роки? Перевірити це допомогла запропонована гра. А щоб полегшити шлях героїчними і трагічними подіями, присутнім була надана можливість звернутися до посібника настільної гри, видань з історії України, які є у фонді Центральної книгозбірні міста Жовті Води та перегляду документальних відео.
В такий незвичайний спосіб старшокласники перевірили свої знання з новітньої історії України та висловили думку, що дана настільна гра стане відмінним практичним додатком для підготовки до ЗНО з історії України та цікавим доповненням до навчального процесу.
Світлина від Жовтоводська Центральна бібліотека.
Світлина від Жовтоводська Центральна бібліотека.
Світлина від Жовтоводська Центральна бібліотека.
Світлина від Жовтоводська Центральна бібліотека.

Leave a Reply

Your email address will not be published.