Проєкт був спрямований на адаптацію польського досвіду громадської анімації до українських умов, підготовку громадських аніматорів і розвиток мережі Центрів Місцевої Активності в містах та районах області, посилення інформаційного обміну між ОГС, підвищення інформованості населення про діяльності громадського сектору.


Проведено семінар, у якому в розробці та обговоренні програми взяли участь 2 польські експерти-тренери та 10 українських експертів. Були розроблені програми тренінгів для підготовки громадських аніматорів, визначено нову назву майбутньої мережі «Мережа Центрів Позитивних Змін». Організована робота Першої школи позитивних змін.


Проведено 3 тренінги «Сучасні підходи до розвитку місцевих громад», «Розробка соціальних проєктів», «Комунікація в місцевій громаді» (42 представника із 36 ОГС), більше 500 консультацій, 5 прес-конференцій, присвячених роботі громадських організацій регіону.


Проведено конкурс міні-грантів та підтримані 7 проєктів, спрямованих на розвиток місцевих громад. Проєкти сприяли підвищенню соціальної активності громадян і створенню позитивних прикладів у вирішенні місцевих проблем. 23 організації з 15 населених пунктів Дніпропетровської області стали учасниками Мережі Центрів Позитивних Змін, 4 ОГС отримали гранти міжнародних донорських організацій, 5 – залучили ресурси на місцевому рівні.

Leave a Reply

Your email address will not be published.