у зв’язку з низьким рівнем якості надання житлово-комунальних послуг і бажанням громадян долучитися до управління своїм житлом:

  • «Ресурсній центр для об’єднань співвласників багатоквартирного будинку м. Дніпропетровська» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
  • «Юридична допомога об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку м. Дніпропетровська» за підтримки Американської асоціації юристів / Ініціативи з верховенства права.
  • «Підтримка та розвиток ОСББ в м. Дніпропетровськ» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Мета проєктів: сприяння створенню нових та підвищенню ефективності існуючих ОСББ м. Дніпропетровська через забезпечення надання їм консультативної, правової, інформаційної, організаційної, методичної та інших видів допомоги.

Було створено Ресурсний центр для ОСББ. Проводилися навчальні семінари «Створення та організація роботи ОСББ», «Правові аспекти діяльності ОСББ, «Фінансові аспекти діяльності ОСББ», «Представництво інтересів членів ОСББ» та круглі столи на тему: «Взаємодія органів влади, бізнесу, громадських організацій, ОСББ у вирішенні проблем підвищення якості житлово-комунальних послуг». Проводилися індивідуальні та групові консультації, надавалася експертна допомога при розробці документів, практична допомога у сфері захисту прав та представлення інтересів ОСББ в органах влади та місцевого самоврядування, у судах (підготовка звернень, судових позовів тощо). Розроблено та видано посібник для ОСББ.

В результаті комунікативної діяльності навколо Ресурсного центру об’єдналися громадські організації, що працюють у сфері реформування житлово-комунального господарства, активно діючі ОСББ та бізнес структури. Були встановлені конструктивні зв’язки з органами місцевої влади, чия діяльність пов’язана з ОСББ. Даний напрямок здійснювався у партнерстві з Асоціацією захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг «Наш дім».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.